онлайн филми
  

Bobby / Боби (2006)

Година: 2006
Държава: САЩ
Жанр: Исторически, Драма
Режисьор: Емилио Естевес
Участват: жой Брайънт, Ник Кенън, Хедър Греъм, Шарън Стоун, Антъни Хопкинс, Илайджа Уд, Шая Лебьоф, Аштън Къчър, Хелън Хънт, Деми Мур, Лорънс Фишбърн, Джошуа Джаксън
Времетраене: 120 мин.
Рейтинг: 7.0 /10
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0308055/


“Боби” е историята на различни хора, чиито съдби се преплитат около атентата срещу сенатор Робърт Ф. Кенеди в хотел Амбасадор в Лос Анджелис. Филмът изследва човешките емоции, взаимоотношенията между половете, между различните раси и социални слоеве, между хората, съставящи едно общество. Ще станете свидетели на това, как животът може завинаги да се промени за части от секундата и ще проследите събитията, довели до неочакван прелом в американската история.

Действието се развива през очите на двадесет и двама герои. Надеждите, вълнението и усещането за промяна, които Кенеди е вдъхнал на всеки човек, независимо от цвета на кожата, социалното положение или възрастта, умират за секунди в тази юнска вечер.

От младите мъже, изправени пред перспективата на Виетнам, до пенсионирания портиер на Амбасадор, който е посрещал всички президенти на Америка от Франклин Рузвелт до Линдън Джонсън; от персонала на хотела до гостите в луксозните апартаменти и „Младите доброволци за Кенеди” – всички ще разкажат какво са почувствали и как една нощ ги е променила завинаги.