онлайн филми
 

The Bling Ring / Блясък 2013

Година: 2013
Държава: САЩ
Жанр: Драма
Режисьор: София Копола
Участват: Ерин Даниелс, Стейси Едуардс, Гавин Росдейл, Таиса Фармига, Лесли Ман, Ема Уотсън, Майка Монро, Израел Брусард, Бренда Ко, Нина Сиемазко, Кейти Чанг, Рейчъл Карсън, Клеър Джулиън, Джорджия Рок
Времетраене: 90 мин.
Рейтинг: 6.1 /10
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt2132285/


В обсебения от идеята за слава свят на Лос Анджелис група тинейджъри ни повеждат на вълнуващ и тревожен низ от престъпления сред хълмовете на Холивуд. В приключенията си, основаващи се на истински събития, юношите, обсебени от бляскавия живот на знаменитостите следят своите мишени онлайн и открадват луксозни вещи на стойност повече от 3 милиона от домовете им. Сред жертвите им са Парис Хилтън, Орландо Блум и Рейчъл Билсън, а бандата става известна в медиите като “Блинг Ринг“ (“Кръгът Блясък“).

В “Блясък“ носителката на “Оскар“ София Копола ни въвежда в света на тези юноши, в който тяхната наивност и възбуда са подсилени от днешната култура, въздигаща в култ известността, лукса и марките. Членовете на “Кръгът Блясък“ ни запознават с изкушения, на които трудно би устоял кой да е тинейджър. И онова, което е започнало като младежко забавление, излиза от контрол и ни разкрива отрезвяваща гледка на съвременната ни култура.

В актьорския екип са Ема Уотсън, Лесли Ман, Таиса Фармига, Клеър Джулиън, Израел Брусард, Кейти Чанг, Джорджия Рок и Гавин Росдейл. Сценарист и режисьор е София Копола.