Ако не ви тръгва някой филм или сериал:
Презаредете страницата с едновременно натискане на клавиши Ctrl + F5 или изчистете кеша на браузера.
Чистене кеш (компютър) -> Гугъл Хром (видео), 1-3 , 4-5 (снимки)
Чистене кеш (компютър) -> Мозила Файърфокс (видео), 1-2 , 3 , 4 , 5-6 (снимки)
Чистене кеш (смартфон / таблет) -> Андроид (видео)
онлайн филми
  

Mookie / Муки (1998)

Loading...
Година: 1998
Държава: Франция
Жанр: Комедия, Европейски, Филми
Режисьор: Хърв Палуд
Участват: Ерик Кантона, Жак Вийере, Емилиано Суарез, Карла Ортиз, Хари Портър
Времетраене: 87 мин.
Рейтинг: 3.9 /10
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0181696/


Един монах, мисионер в Мексико, намира в пустинята малко шимпанзе, което нарича Муки. Спасявайки го от смъртта, той започва да се грижи за маймунката, към която се привързва силно. След година става чудо - Муки проговаря и от шимпанзето започват да се интересуват американски учени. Това обаче заплашва идилията на монаха, който не иска да загуби симпатичната Муки. В същия град френски боксьор отказва парите на местния мафиотски бос за да загуби мача си с мексиканец и това му навлича гнева на престъпника. Монахът, боксьорът и Муки имат всички основания да напуснат градчето, за да се спасят от приближаващите ги изпитания. С една кола те предприемат рисковано бягство. И кълбото на невероятните им приключения се развива стремително.
Традицията на френската комедия предполага непретенциозен сюжет с динамична фабула, невероятни ситуации, симпатични герои и малко глуповат, но доста жизнен хумор. Всичко това го има във филма на Ерве Палю, чийто адресат е детската аудитория. Струва ми се, че тъкмо малките зрители ще оценят забавните приключения, свързани с чаровната маймунка. Нещо повече, шимпанзето е толкова непосредствено и убедително в иначе баналничкия сюжет, че в повечето случаи затъмнява играта на възрастните актьори. Дори прославеният в близкото минало футболист Ерик Кантона изглежда тромав и скован редом с Муки. Е, разбира се, той не е актьор, макар вече да се е снимал в четири-пет филма. Изглежда, френските продуценти виждат в неговото екранно присъствие силна примамка за по-наивните зрители, но съмнявам доколко тази "хитрост" би имала успех у нас?
Филмът разчита на сантименталността на публиката, която ще се "размекне" от приятните гегове с участието на маймунката и ще преглътне елементарността на драматургията, доста посредствената режисура, неравния ритъм на филма. А най-доволни ще останат най-малките, които безкритично поглъщат подобни сюжети и съпреживяват на симпатичните животинчета.Loading...